Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

11+1 λόγοι για να εντυπωσιαστείτε από την Άνδρο!

1.Γιατί η Άνδρος είναι το μοναδικό νησί των Κυκλάδων με τόσες...
πολλές πηγές κρυστάλλινων νερών, καταρράκτες και πλούσια βλάστηση, με την αρχοντική και γραφική της Χώρα να αποτελεί με τη σειρά της «πηγή γοητείας και έμπνευσης»!

2.Γιατί ο πίνοντας ένα ουζάκι και τρώγοντας φρέσκο ψαράκι στο γραφικό Μπατσί απολαμβάνει κανείς την αρχοντιά του νησιού!

3.Στο νησί του Ανδρέα Εμπειρίκου δε θα μπορούσε να μην υπάρχει πληθώρα μουσείων (Αρχαιολογικό, Σύγχρονης Τέχνης, Eλιάς), γεμάτων με άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα για τους επισκέπτες.

 4.Αξίζει δε, να θαυμάσετε το φάρο Τουρλίτη, το μοναδικό φάρο παγκοσμίως που είναι χτισμένος πάνω σε βράχο μέσα στη θάλασσα. Μόλις τον αντικρίσετε θα σας προκαλέσει ένα δέος, έτσι όπως «στέκει αγέρωχος» χρόνια τώρα στα νερά της Άνδρου! (Ο φάρος Τουρλίτης)

5.Γιατί οι βραχογραφίες του οικισμού Στροφίλου καταμαρτυρούν την απαρχή του Κυκλαδίτικου πολιτισμού στην Άνδρο και αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. (Aπό εδώ ξεκίνησαν όλα)

6.Για τους λάτρεις του surf και των θαλάσσιων σπορ υπάρχει ο όρμος Κορθίου, “φιλόξενος” φυσικά και για τους υπόλοιπους που θέλουν να πιουν το καφεδάκι τους.

7.Γιατί της Γριάς το πήδημα….δεν είναι αυτό που νομίζεις!

 8.Στο “νεραιδότοπο” της Πυθάρας άλλοι φωτογραφίζονται, άλλοι ανταλλάζουν όρκους αιώνιας αγάπης, άλλοι απλά χαζεύουν. Όλοι όμως ανεξαιρέτως μαγεύονται (από τις νεράιδες θαρρώ)!!! (Πυθάρα via: vforvasilakopoulou)

9.Γιατί η Άνδρος είναι ο “παράδεισος των γλυκών του κουταλιού” χωρίς να σημαίνει πως άλλα τοπικά εδέσματα όπως αμυγδαλωτά ή τα τυριά πετρωτή και βολάκι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα στη γαστρονομία της.

10.Γιατί το γεφύρι της Αγάπης, γνωστό από την ταινία “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη προκαλεί ξανά και ξανά τα έντονα συναισθήματα που προκάλεσε και η ταινία (δεν την είδατε; πηγαίνετε στο γεφύρι της Αγάπης και θα καταλάβετε).

 11.Γιατί η Άνδρος έχει ποικιλία ακόμα και στις παραλίες. Αμμουδερές όπως η Άχλα ή βραχώδεις όπως το Βιτάλι, όλες όμως με ένα κοινό γνώρισμα· είναι κρυστάλλινες και μαγευτικές!

12.Γιατί ο ανδριώτικος μπάλος αντιπροσωπεύει την αρχοντιά και τη γοητεία του νησιού!