Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Στη φυλακή ο "δράκος" του Facebook

Την προφυλάκιση του 22χρόνου, αποκαλούμενου "δράκου" του Facebook, που κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο έλυσε τη διαφωνία που είχε ανακύψει για την ποινική του μεταχείριση μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα...


Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί περίπου πριν από δύο εβδομάδες μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Μετά την απολογία του 22χρονου ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κρατηθεί φρουρούμενος σε κατ´οίκον περιορισμό στο σπίτι του που βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών.

Ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος για τις πράξεις του ενώ ο ανακριτής ότι θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, ο ανακριτής από την απολογία του κατηγορημένου σχημάτισε την άποψη ότι ο 22χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες. Αντίθετα, ο εισαγγελέας πείστηκε ότι είχε γνώση και για αυτό ζήτησε την προφυλάκισή του.

Πρόκειται για γόνο εύπορης οικογένειας των Αθηνών, η οποία ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών, σύμφωνα με τις αρχές μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με "πρωταγωνίστριες" ανήλικες κοπέλες. Η μέθοδός του ήταν απλή. Πρώτα γίνονταν "φίλος" με τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και έπειτα υπεκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν "ανεβάσει" στο προφίλ τους.

Στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια του το υλικό αυτό και κάνοντας στο μοντάζ φωτογραφία - βίντεο, ο κατηγορούμενος τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Κατόπιν επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει τα συγκεκριμένα υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο. Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχές, έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα.