Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πέθανε η θρυλική τραβεστί "Αλόμα"

Την τελευταία της πνοή άφησε η γνωστή τραβεστί, Αλόμα, κατά κόσμο Μπάμπης Ταμουτζίδης σε ηλικία 67 ετών...

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών με σοβαρά εγκαύματα έπειτα από φωτιά στο φτωχικό της σπίτι, που εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Αλόμα» κυκλοφορούσε ως Μπάμπης και ζητούσε μάλιστα να τον φωνάζουν με αυτό το όνομα και δεν απαντούσε στο Αλόμα, ζούσε φτωχικά και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ έδινε ελάχιστες συνεντεύξεις, μιλώντας για την πολυτάραχη ζωή του.

Για 45 χρόνια η Αλόμα, που καταγόταν από το Κιλκίς, μεσουρανούσε στις πιάτσες των τραβεστί, είχε γίνει γνωστή γιατί μιλούσε ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό και τα δικαιώματα των τραβεστί, αλλά και για τις ερωτικές της επιλογές.

Ήδη από τη δεκαετία του 1980 έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις και έδινε συνεντεύξεις, ενώ είδε τη ζωή της «πρωτοσέλιδο» αρκετές φορές, προκαλώντας σχόλια με τα όσα αποκάλυπτε.

Είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση για τα δικαιώματα των τραβεστί και των εκδιδόμενων γυναικών στη Συγγρού και είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ πάντα έβγαινε μπροστά χωρίς να διστάσει να μιλήσει για τη σκληρή πραγματικότητα που βίωναν, παρά το «κράξιμο» που δεχόταν.