Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Μέρκελ: Θέλουμε πολλή δουλειά μέχρι τη συμφωνία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα από τη Ρίγα ότι πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας...

Μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι: "Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη".

Η χθεσινή συζήτηση μεταξύ των τριών ηγετών έγινε σε "πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα", πρόσθεσε η Μέρκελ. Όμως η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την περαιτέρω υποστήριξη της Ελλάδας θα πρέπει να γίνει με τους θεσμούς. "Και πρέπει να γίνει πολύ πολύ εντατική δουλειά", πρόσθεσε η ίδια.

Παρόλα αυτά η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε: "Η Γαλλία και η Γερμανία προσφέρθηκαν απέναντι στην Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό, όποτε υπάρξουν ζητήματα προς συζήτηση, όποτε χρειαστεί βοήθεια, να βοηθήσουν".

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος - και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη. Είμαι αισιόδοξος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στη Ρίγα.