Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν έκανα διαπραγμάτευση με τον Σόιμπλε

Για φιλική συζήτηση με τον Β.Σόιμπλε έκανε λόγο ο Γιάννης Βαρουφάκης μετά τη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο...


Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δεν διαπραγματεύτηκε με τον Γερμανό ομόλογό του αλλά συζήτησε και ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει στη διαδικασία για εξεύρεση λύσης μέσα τις επόμενες μέρες.

«Ο δρ. Σοιμπλε και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία ειναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Βαρουφακης και μίλησε για «ιστορικό καθήκον».

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικά φιλικό τρόπο και πρόσθεσε: «Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών, εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρξαν κάποιες συγκεκριμένες παραχωρήσεις, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν διαπραγματευόμασταν. Θέταμε κοινό τόπο».