Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Συγκλονίζει ο θάνατος πεντάχρονου κοριτσιού

Ένα 5χρονο κοριτσάκι από τη Ρόδο που διακομίστηκε σε νοσοκομείο του νησιού με συμπτώματα δυσφορίας και εμετούς, «έσβησε» λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου διακομίστηκε εκτάκτως!..


Το περιστατικό που βύθισε στο πένθος, γονείς, συγγενείς, φίλους και γνωστούς της οικογένειας και «γονατίζει» και πάλι από θλίψη ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Ρόδου, σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Σάββατο, οι γονείς του μικρού κοριτσιού, διακόμισαν εκτάκτως στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου το 5χρονο παιδί τους, το οποίο ήταν σε κατάσταση δυσφορίας και είχε κάνει νωρίτερα τρεις φορές έμετο.

Αμέσως οι γιατροί υποψιάστηκαν σοβαρή επιπλοκή και ξεκίνησαν σειρά εξετάσεων προκειμένου να προσδιορίσουν το πρόβλημα. Οι ώρες περνούσαν αλλά η κατάσταση του παιδιού αντί να βελτιώνεται επιβαρύνονταν.

Αργά το βράδυ το παιδί παρουσίασε ακόμα βαρύτερα συμπτωματα, με αποτέλεσμα να κληθεί το ΕΚΑΒ το οποίο το διακόμισε σε νοσοκομείο της Κρήτης. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν πάντως να αντιστρέψουν την κατάσταση με αποτέλεσμα το πεντάχρονο αγγελούδι να καταλήξει.

Απάντηση στο ερώτημα της ανείπωτης τραγωδίας θα δώσουν οι εργαστηριακές εξετάσεις που ξεκίνησαν από τους αρμόδιους γιατρούς. Οι πρώτες ενδείξεις, φανέρωσαν περικαρδίτιδα, αλλά ωστόσο αναμένεται και εργαστηριακή επιβεβαίωση