Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Ανάληψη ευθύνης για την δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Ξαφνική ανάληψη ευθύνης για την εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Καλλιμάνη, με σκληρότατους χαρακτηρισμούς και αιχμές για τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο...


Με ένα μακροσκελέστατο κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε στο indymedia, η "Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη" αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Καλλιμάνη, στις 21 Φεβρουαρίου του 2015.

Το κείμενο βρίσκεται στα χέρια των ειδικών αναλυτών της αστυνομίας για να αποφανθούν για την εγκυρότητά του ή μη.

«Στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στις 5 το απόγευμα, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας, ομάδα πολιτοφυλακής του λαϊκού κινήματος, εκτέλεσε έξω από το το σπίτι του τον Αρχιφύλακα των Φυλακών Τύπου Γ Δομοκού, Σ. Καλλιμάνη. Η εκτέλεση του Καλλιμάνη ήταν μια πράξη λαϊκής δικαιοσύνης.

Ο Καλλιμάνης ήταν ένας εχθρός του λαού. Ένας άθλιος βασανιστής του. Ένας πωρωμένος εξουσιαστής...», έτσι ξεκινά το κείμενο με το οποίο η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει «Οργάνωση Πολιτοφυλακής -Λαϊκή Δικαιοσύνη», αναλαμβάνει την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζεται με τη χρονική στιγμή που επέλεξαν τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης να αναλάβουν την ευθύνη της επίθεσης, μια μέρα δηλαδή μετά τη σύλληψη των Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη στη Νέα Αγχίαλο.

Η Αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων που βρέθηκαν στο διώροφο σπίτι όπου κρύβονταν οι συλληφθέντες, για να διαπιστώσει αν συνδέονται με την επίθεση στον αρχιφύλακα.

Η μαφιόζικη εκτέλεση του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού είχε γίνει χωριό Κουβέλα της Στυλίδας. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της μητέρας του άτυχου άνδρα και του επιτέθηκαν μόλις βγήκε από αυτό, πέρασε απέναντι το δρόμο και μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει για κυνήγι, γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου.

Το θύμα είχε δεχθεί 40 σφαίρες από καλάσνικοφ και πιστόλι στο κεφάλι και το θώρακα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.