Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ανατροπή στην υπόθεση των ληστών του Διστόμου

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης και όχι ο Γιώργος Πετρακάκος, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά, είναι τελικά ο δεύτερος -μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου- συλληφθείς στην Νέα Αγχίαλο του Βόλου...


Κατά τη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ στη μονοκατοικία νεκρός έπεσε ο καταζητούμενος Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών.

Ο 27χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης δεν συμμετείχε στην ληστεία του Διστόμου, όπως οι άλλοι δύο ληστές, αλλά ήταν μέλος της συμμορίας «οι ληστές με τα μαύρα».

Οι πέντε «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ.

Ολοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ σε όλες τις ληστείες υπήρχε ένας χρονομέτρης της ληστείας κατ΄ αντιγραφήν σεναρίου μιας αμερικανικής ταινίας.

Στις 16 Ιανουαρίου 2006 στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Σόλωνος αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος Ιωάννης Δημητράκης , μέλος της ένοπλης ομάδας.

Υστερα από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής κατηγορήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για συμμετοχή στη «συμμορία με τα μαύρα» οι προαναφερθέντες καταζητούμενοι.