Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη Μενεγάκη - Λάτσιου, για τη βίλα στα Μελίσσια

Νέα στοιχεία για τη δικαστική κόντρα

Με την κατάθεση της αδελφής του Γιάννη Λάτσιου, Αγλαΐας και στενού φίλου της Ελένης Μενεγάκη, ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για την κόντρα τους σχετικά με τη βίλα...


«Εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάποια συμφωνία, σιωπηρή ή άλλου είδους, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν τα παιδιά και η Ελένη στο σπίτι στα Μελίσσια...

Ο Γιάννης έχει κάνει τεράστια προσπάθεια να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά…».

Ο Γιάννης Λάτσιος ζητά την πώληση του σπιτιού στα Μελίσσια με πλειστηριασμό διεκδικώντας το 25% της αγοραστικής αξίας του, δηλαδή όσο και το μερίδιο που του αναλογεί.

Από την πλευρά της η Ελένη Μενεγάκη αντιπροτείνει τον διαχωρισμό της κατοικίας σε δύο διαφορετικές, μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή καθώς το στέλεχος του Ant1 θεωρεί ότι θα χαθεί η αξία του σπιτιού.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του «Secret» σε ρόλο μάρτυρα από την πλευρά του Γιάννη Λάτσιου παρουσιάστηκε στο δικαστήριο η αδελφή του Αγλαΐα, η οποία υπήρξε και στενή συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη από το 2005 μέχρι και το 2013, δηλαδή και μετά τον χωρισμό του ζευγαριού που έγινε το 2010.

Η Αγλαΐα Λάτσιου ανέφερε: «Εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάποια συμφωνία, σιωπηρή ή άλλου είδους, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν τα παιδιά και η Ελένη στο σπίτι στα Μελίσσια. Ο Γιάννης έχει κάνει τεράστια προσπάθεια να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά…».

Όσον αφορά στον διαχωρισμό του σπιτιού η αδελφή του στελέχους του Ant1 είπε: «Το σπίτι είναι λειτουργικά μία κατοικία. Δεν είναι δύο κατοικίες. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής άλλαξε το αρχικό σχέδιο. Μπορεί στο συμβόλαιο να γίνεται λόγος για δύο κατοικίες, όμως τελικά άλλαξαν τα σχέδια.

Για παράδειγμα υπάρχει μία εγκατάσταση θέρμανσης, μία ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ένα ρολόι της ΔΕΗ και το σπίτι έχει μόνο μία είσοδο. Το οίκημα είναι ένα, όχι δύο. Είναι ένα σπίτι μεζονέτα με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Και το υπόγειο ενιαίο είναι.

Υπάρχει η πισίνα, τα αποδυτήρια, οι χώροι όπου κοιμάται το προσωπικό και το playroom. Επαναλαμβάνω ότι στα συμβόλαια φαίνονται δύο κατοικίες αλλά είναι μία».

Στη συνέχεια, η πρώην διευθύντρια παραγωγής της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη προσπάθησε να περιγράψει το σπίτι, τονίζοντας ότι, αν γίνουν οικοδομικές αλλαγές, θα χαθεί μεγάλο κομμάτι της αξίας του. «Είναι μια ιδιαίτερα πολυτελής κατασκευή. Όλα τα υλικά είναι πολυτελή. Έχει χρυσά ταβάνια και καταπληκτικά πατώματα.

Είναι μια κατασκευή πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Αν κανείς προσπαθήσει να την φέρει σε άλλη κατάσταση, δηλαδή να τη χωρίσει θα χαθεί η αξία του ακινήτου και των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Θα χαθούν τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στην κατασκευή. Η αξία του ακινήτου είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ γιατί απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Το σπίτι το διαμόρφωσαν μαζί. Στοίχισε πάρα πολλά χρήματα» ανέφερε.

Η Αγλαΐα Λάτσιου υποστήριξε επίσης πως ο αδελφός της «δεν έχει δικό του σπίτι. Νοικιάζει έναν αντιστοίχων μέτρων για να μην διαταράσσονται τα παιδιά όταν μένουν μαζί του» ενώ στη βίλα στα Μελίσσια, κατά την ίδια, αυτή τη στιγμή μένει η Ελένη Μενεγάκη, τα τέσσερα παιδιά της, ο σύντροφός της Ματέο Παντζόπουλος, ο αδελφός της Θοδωρής αλλά και η μητέρα της με τον σύζυγό της.

Πρόσθεσε δε, ότι «η Ελένη έχει ένα δικό της σπίτι στην Κηφισιά, με 320 τ.μ κήπο και πισίνα, στο οποίο θα μπορούσαν να μείνουν. Εκεί γεννήθηκαν τα πρώτα δύο παιδιά τους».

Τέλος, τόνισε ότι πρόθεση του Γιάννη Λάτσιου ήταν να βρεθεί συναινετική λύση λέγοντας πως «για παράδειγμα έχουν ρυθμίσει τα θέματα διατροφής. Της δίνει πλέον 3.000 ευρώ το μήνα γιατί εκείνος έχει υποστεί μείωση από το κανάλι όπου εργάζεται.

Ο Γιάννης έφυγε από το σπίτι με την πεποίθηση ότι θα συνεννοούνταν για όλα. Ότι θα γινόταν διανομή. Καθυστέρησε τέσσερα χρόνια γιατί ήθελε να δοθεί λύση εξωδικαστικά. Αυτή τη στιγμή η Ελένη αρνείται να του δώσει οτιδήποτε.»

Από την πλευρά της παρουσιάστριας κατέθεσε ένας κοινός φίλος του Γιάννη Λάτσιου και της Ελένης Μενεγάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Secret»,ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι: «Το σπίτι φτιάχτηκε για να μείνει στα δύο παιδιά που είχαν τότε. Μετά ήρθε το διαζύγιο. Τα παιδιά ήθελαν να μείνουν έξω από αυτή την ιστορία. Πάντως, το σπίτι μπορεί να χωριστεί. Υπάρχουν δύο είσοδοι και δύο ρολόγια της ΔΕΗ. Η αξία του ακινήτου δεν ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ».

Όταν ο συνήγορος του στελέχους του Ant1 ρώτησε τον μάρτυρα αν το σπίτι μπορεί να χωριστεί 75%-25%, γιατί αυτή είναι η επίδικη διαφορά και τα ποσοστά που αναλογούν στον καθένα, διαφορετικά πρέπει να βγει σε πλειστηριασμό εκείνος αναφώνησε: «Συμφέρει;! Μα, τι ανάγκη έχει ο Λάτσιος να το κάνει αυτό; Θεωρώ πως μπορεί να ζει άνετα. Έχει μια πολύ καλή δουλειά. Τα παιδιά του έχουν δεθεί με το σπίτι. Είναι το δωμάτιό τους, η γειτονιά τους».

Όσον αφορά στην παρουσία του Ματέο Παντζόπουλου στο σπίτι, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «δεν μένει συχνά στο σπίτι, καθώς οι υποχρεώσεις του είναι κυρίως στην Άνδρο».

Μετά την εξέταση του δεύτερου μάρτυρα, έληξε η συνεδρίαση και πλέον οι δύο πλευρές αναμένουν τις αποφάσεις των δύο δικαστηρίων, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη τους.

Πηγή: verysorry.gr