Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τελευταία εργάσιμη ημέρα είναι η σημερινή και στο μυαλό των εκδρομέων βρίσκεται πλέον το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς η Δευτέρα είναι αργία...

Αναλυτικά, ο καιρός μέσα στο σαββατοκύριακο θα είναι γενικά αίθριος, ενώ την Δευτέρα (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος) αναμένεται να υπάρξουν αραιές νεφώσεις.

Τα μέτρα της τροχαίας θα είναι αυξημένα, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, ενώ υπενθυμίζεται για όσους επιλέξουν να φύγουν αεροπορικώς, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν κηρύξει 48ωρη προειδοποιητική απεργία την Κυριακή και την Δευτέρα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη, 3 Ιουνίου.

Σάββατο

Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια,την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην Πελοπόννησο και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Κυριακή

Καιρος:γενικα αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δευτέρα

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη και Τετάρτη

Καιρός:λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.