Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Δήλωνε «γνωστή» του...Βαρουφάκη για να αποσπά χιλιάδες ευρώ από τα θύματά της

«Σημεία και τέρατα» προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τη δράση της 48χρονης Πατρινής που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και κατηγορείται για διακεκριμένες απάτες σε βάρος συμπολιτών...


Σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων η γυναίκα παρουσιαζόταν ως θετή κόρη πασίγνωστου Έλληνα εφοπλιστή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υποστήριζε οτι ήταν σύζυγος του πατέρα ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες βιομηχάνους.

Δεν δίσταζε δε κατά περίπτωση, να δηλώνει οτι γνωρίζει και οτι συναντά τον σημερινό Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να πείσει ανυποψίαστα θύματά της οτι η πλήροφόρησή της για την οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν εξαιρετικά ακριβής και να τους προτείνει επενδυτικά προγράμματα στο εξωτερικό αποσπώντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία κατηγορείται οτι ουδέποτε φέρεται να επένδυσε.

Το θύμα της 48χρονης Πατρινής ο οποίος καταγγέλλει οτι του απέσπασε το ποσό των 135.000 ευρώ, φέρεται να υποστηρίζει οτι η γυναίκα δεν δίστασε να του παρουσιαστεί ακόμη και ως γνωστή, μέσω συγγενικού της προσώπου, του... Ρώσου Προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν, κατασκευάζοντας σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα, προφίλ σοβαρού παράγοντα με υψηλές διασυνδέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Παράλληλα του προσκόμισε, σύμφωνα με την καταγγελία, πλαστό έγγραφο υποκαταστήματος Ελληνικής Τράπεζας στο εξωτερικό, με στόχο να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που προαναφέρθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 48χρονη κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο στην Πάτρα, και φέρεται να ξόδευε πολλά χρήματα για διασκεδάσεις.

Όπως δε προκύπτει, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες, έπειθε με αριστοτεχνικό τρόπο τα υποψήφια θύματά της τόσο για την ανύπαρκτες συγγενικές της σχέσεις με υψηλούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας, όσο και με πολιτικά πρόσωπα, όπως ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών, οι οποίοι φυσικά και δεν είχαν ιδέα για τη δράση της και την ύπαρξή της.

Υπενθυμίζεται οτι συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην Πάτρα, ύστερα από καταγγελία 62χρονου τον οποίου εκβίαζε μαζί με τον 57χρονο σύντροφό της, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Και οι δύο απαιτούσαν από τον 62χρονο Πατρινό το ποσό των 2.000 ευρώ απειλώντας τον σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας με απειλές ακόμη και για τη ζωή του.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψή τους με την κατηγορία της εκβίασης, οι Αρχές δέχθηκαν πληροφορίες και καταγγελίες για απάτες σε βάρος τους, από τις οποίες η ίδια φέρεται να τους είχε να αποσπάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δύο δράστες στις (23-4-2015), στην Πάτρα, κατάφεραν να αποσπάσουν από 40χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (6.150) ευρώ με το πρόσχημα επενδυτικού κέρδους, καταθέτοντάς τα σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού.

Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα η 48χρονη, κατάφερε να αποσπάσει τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στην Πάτρα, από 72χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (50.000) ευρώ.

Όπως επίσης προαναφέρθηκε στη συνέχεια υπήρξε και άλλος Πατρινός ο οποίος κατήγγειλε τη συγκεκριμένη γυναίκα για απάτη που του κόστισε 135.000 ευρώ.

Τόσο η 48χρονη, όσο και ο σύντροφός της αναμένεται σήμερα να απολογηθούν στον ανακριτή, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διακεκριμένης απάτης κατ εξακολούθηση και της εκβίασης.

Πηγή: tempo 24.gr