Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Τέλος εποχής: Λουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά

Οπως όλα δείχνουν το ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς «Πεντελικό» κλείνει οριστικά.

Ενδεικτικό είναι πως στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείο οι επισκέπτες δεν μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση...


Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν να έχουν ειδοποιηθεί οι πελάτες που διαμένουν στο «Πεντελικόν», να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο και να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους. Αντίστοιχη διορία δόθηκε και στους εργαζόμενους. Ενημερώθηκαν ότι σταματάει η λειτουργία του ξενοδοχείου και θα πρέπει να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

Μάλιστα έχει ακουστεί πως το ακίνητο του ξενοδοχείου έχει ήδη πωληθεί, ενώ η επιχείρηση«ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ» εξακολουθεί να ανήκει στους παλαιούς μετόχους.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην επιχείρηση και τους νέους ιδιοκτήτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία και γι αυτό αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργίας του ιστορικού ξενοδοχείου της πόλης μας.

Ξενοδοχείο Πεντελικόν

Το Πεντελικόν βρίσκεται στην αγκαλιά μιας κατάφυτης έκτασης 11 στρεμμάτων στο μαγευτικό Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Μέσα στο μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον, το Πεντελικόν προβάλλει με τη συναρπαστική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, συνδυάζοντας την ομορφιά, την πολυτέλεια και τη χαλάρωση με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Επαύλεις και πύργοι

Στην Κηφισιά, με τις πολυτελείς επαύλεις και τους επιβλητικούς πύργους, την πιο αριστοκρατική περιοχή εξοχικών κατοικιών, ξεκίνησε το 1924 η οικοδόμηση του Πεντελικόν.

Η αίσθηση που προκάλεσαν τα εγκαίνιά του το 1927 και η πολυτέλειά του, το καθιέρωσαν ως ξενοδοχείο υψηλών φιλοξενούμενων που ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν κορυφαίοι πολιτικοί, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και πολλοί διανοούμενοι για τους οποίους αποτελούσε καθημερινό σημείο συνάντησης.

Το 1984 αναγεννήθηκε εκ θεμελίων. Διατηρώντας την ιστορική του μεγαλοπρέπεια και τα σημαντικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία, μεταμορφώθηκε σε υποδειγματικό ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Το Πεντελικόν στη νέα του πορεία, μέσω του κλασσικού ιστορικού του προφίλ, παρουσιάζεται σύγχρονο και ανανεωμένο, εξακολουθώντας να αποτελεί σημείο αναφοράς κύρους και ποιότητας.