Σάββατο 30 Μαΐου 2015

43χρονη είχε μετατρέψει το σύντροφό της σε «οικιακό σκλάβο»

Μία γυναίκα η οποία κατηγορείται ότι κακοποιούσε για ένα διάστημα 15 μηνών τον πρώην σύντροφό της καταδικάστηκε στο Παρίσι σε κάθειρξη τριών ετών, εκ των οποίων οι 18 μήνες με αναστολή, και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ...


Ο Μαξίμ Γκαζέ, 37 ετών, γνώρισε την Ζάκια Μεντκούρ, 43 ετών το 2007 μέσω του διαδικτύου και 7 μήνες αργότερα αποφάσισαν να συγκατοικήσουν στο στούντιο που νοίκιαζε εκείνη στο Παρίσι όπου διέμενε με τα δύο της παιδιά. Ωστόσο ο έρωτας γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Καθώς απουσίαζε συχνά από τη δουλειά του, ο άνδρας απολύθηκε. Μετατράπηκε έτσι σε ένα είδος «οικιακού σκλάβου» καθώς εκείνη τον υποχρέωνε να κοιμάται στο πάτωμα στην είσοδο, χωρίς να του επιτρέπεται να πηγαίνει στο μπάνιο. Η γυναίκα είχε κατασχέσει τα προσωπικά του έγγραφα και τις πιστωτικές του κάρτες, του είχε αρπάξει τις οικονομίες του και απειλούσε ότι θα τον καταγγείλει για παιδεραστία εάν αντιδρούσε.

Η γυναίκα του προκαλούσε κατ’ εξακολούθηση εγκαύματα με τσιγάρα ή με ένα πυρακτωμένο μαχαίρι, τον ανάγκαζε να καταπίνει σφουγγάρια ή καθαριστικά τζαμιών.

Ο Γκαζέ τελικά κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ εξέδωσε μάλιστα και ένα βιβλίο για τον εφιάλτη που βίωσε με τίτλο «Η σύντροφός μου. Ο δήμιος μου».