Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πώς να φτιάξεις μαγαζί που θα κάνει τζίρο έως 2000 ευρώ την ημέρα

Είναι η αλυσίδα που υπόσχεται ημερήσιο τζίρο από 700 έως και 2.000 ευρώ!

Ο λόγος για τα αρτοποιεία Costantin τα οποία συνδυάζουν την ζαχαροπλαστική και τον καφέ...


Η ιστορία της αλυσίδας ξεκινά το 1980 όταν ο κυρ Κώστας μετά από πολλά χρόνια εργασίας σε φούρνο συγγενή του και αφού έμαθε την δουλειά του «τεχνίτη» δίπλα σε καταξιωμένους Γιαννιώτες «μάστορες», αποφάσισε να γκρεμίσει το πατρικό του, στο Μενίδι, και να φτιάξει τον δικό του φούρνο.

Το κατάστημα «Κωνσταντίνος» για τα πρότυπα της εποχής έγινε σύντομα πόλος έλξης για όλο το Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Προαστίων, ενώ αργότερα με την φήμη που απέκτησε, Αθηναίοι από κάθε γωνιά της Αττικής πήγαιναν για να προμηθευτούν το φημισμένο «Ψωμί του Μενιδίου».

Τριαντατέσσερα χρόνια αργότερα η εγγονή του κυρ Κώστα, αποφασίζει να δημιουργήσει τους φούρνους «Constantin» τιμώντας τον παππού της, και να αναπτύξει την επιχειρηματική δραστηριότητα των φούρνων «Constantin» σε όλη την Αττική.

Τα δεκάδες πρατήρια φούρνου που προμηθεύονται το ψωμί κατέστησαν αναγκαίο πλέον, να δημιουργηθεί σε κάθε γωνιά της Αττικής ένας φούρνος «Constantin», δίνοντας την ευκαιρία σε επενδυτές - δικαιοδόχους να έχουν το δικό τους ολοκληρωμένο κατάστημα

Το αρχικό πλάνο των «Constantin» αφορά σε 15 νέα καταστήματα στην Αττική μέχρι το τέλος του 2015. Με σκοπό την ενίσχυση του αναπτυξιακού πλάνου, η διοικητική ομάδα των «Constantin» επιδοτεί τα νέα καταστήματα, με χαμηλά entry fees και συμπιεσμένο κόστος διαμόρφωσης των καταστημάτων, προσδιορίζοντας την αρχική επένδυση σε 50.000 € (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ και μισθώματα) με το «κλειδί στο χέρι» και φυσικά, πάντα, ανάλογα με την κατάσταση του ακινήτου.

Για το 2016, το πλάνο των «Constantin» αφορά πλέον την ανάπτυξή τους πανελλαδικά, με πρώτες περιοχές προτίμησης, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Λάρισα.



Περιοχές κάλυψης εντός Αττικής

Αγία Παρασκευή, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Άγιος Στέφανος, Αθήνα (κέντρο), Αιγάλεω, Άνοιξη, Άνω Λιόσια, Αργυρούπολη, Ασπρόπυργος, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βριλήσσια, Βύρωνας, Γαλάτσι, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Γλυφάδα, Δραπετσώνα, Δροσιά, Ελευσίνα, Ελληνικό, Ζωγράφος, Ηλιούπολη, Ίλιον, Καισαριανή, Καλλιθέα, Καματερό, Κερατέα, Κερατσίνι, Κηφισιά, Κορυδαλλός, Κορωπί, Λαγονήσι, Λαύριο, Μαγούλα, Μάνδρα, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Μαρούσι, Μέγαρα, Μελίσσια, Μεταμόρφωση, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία, Νέα Μάκρη, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα ,Χαλκηδόνα, Νέο Ηράκλειο, Νέο Ψυχικό, Νίκαια, Παιανία, Παπάγος, Πειραιάς, Πεντέλη, Πέραμα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Πεύκη, Ραφήνα, Σαλαμίνα, Σαρωνίδα, Σπάτα, Ταύρος, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι, Χολαργός, Ψυχικό, Ωρωπός.

Το κόστος για να ανοίξεις το δικό σου κατάστημα


Ο κατάλληλος χώρος για ένα φούρνο «Constantin» είναι από 50 έως 110 τ.μ.

Τα κεντρικά καταστήματα, σε πολύ κεντρικά σημεία με αυξημένη διέλευση ή σε μεγάλες λεωφόρους έχουν επιφάνεια από 80 τ.μ. έως 110 τ.μ.

Τα ημικεντρικά και συνοικιακά καταστήματα, σε εμπορικά σημεία της περιοχής κάλυψης έχουν επιφάνεια από 50 τ.μ. έως 80 τ.μ.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν είτε από 06:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ., είτε σε 24ωρη βάση.


Οι συνεργάτες – δικαιοδόχοι διασφαλίζονται αναφορικά με την αποκλειστική περιοχή κάλυψής τους, και τους δίνεται το δικαίωμα να ανοίξουν και άλλα καταστήματα "Constantin" στην περιοχή ευθύνης τους.

Τα καταστήματα «Constantin», ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας τους, χαρακτηρίζονται σε Κεντρικά και Ημικεντρικά, με ελάχιστη επιφάνεια 70 τ.μ. και 90 τ.μ. αντίστοιχα.

Ειδικότερα για ένα ημικεντρικό κατάστημα ο απαιτούμενος χώρος πρέπει να είναι από 70 τετραγωνικά μέτρα αλλά να βρίσκεται σε καλή εμπορική θέση.Το ύψος της αρχικής επένδυσης ανέρχεται στα 50.000 ευρώ, το κόστος διαμόρφωσης του καταστήματος από 13.200 ευρώ, ο εξοπλισμός από 30.000 ευρώ, τα entry fees από 6.800 ευρώ ενώ royalties δεν υπάρχουν.

Για ένα κεντρικό κατάστημα ο απαιτούμενος χώρος θα πρέπει να είναι από 90 τετραγωνικά μέτρα και να βρίσκεται σε πολύ καλή εμπορική θέση. Η αρχική επένδυση ανέρχεται στα 70.000 ευρώ. Το κόστος διαμόρφωσης του καταστήματος από 18.200 ευρώ ενώ ο εξοπλισμός από 45.000 ευρώ, τα entry fees από 6.800 ευρώ, ενώ royalties δεν υπάρχουν.

O Φούρνος Constantin  στο "Magazino" του κου Αυτιά στον ΣΚΑΪ