Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Απίστευτη απάτη: Δείτε πως απέσπασαν πάνω από 1.5 εκάτ. ευρώ από έναν ευκολόπιστο ξυλουργό

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ έκανε φτερά από την περιουσία και τα χρήματα ξυλουργού από την Κυπαρισσία, ο οποίος πούλησε τα πάντα και δανείσθηκε απ’ όπου μπορούσε, γιατί υποτιθέμενος πάμπλουτος ομογενής θα ξεμπλόκαρε 83 εκατομμύρια δολάρια από τράπεζα στο Γιοχάνεσμπουργκ και θα τον έκανε… μεγιστάνα!..


Κι όπως όλα δείχνουν, δεν είναι ο μοναδικός, αφού χθες που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατάθεσε μόνο ο ξυλουργός, ενώ σε αναμονή για την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου υπάρχουν κι άλλα «θύματα».

Σύμφωνα με το tharrosnews, κατηγορούμενοι είναι ένας ηλικιωμένος άντρας που είναι προφυλακισμένος, μία γυναίκα, επί πολλά χρόνια σύντροφος του πρώτου και ένας δεύτερος άντρας που έχει διατελέσει διευθυντής τροφοδοσίας καυσίμων σε αεροπορική εταιρεία.

Τα όσα ακούσθηκαν χθες από τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας έκαναν δικαστές και ακροατήριο να απορήσουν με την αφέλεια του θύματος, ενώ και ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει πώς συμπεριφέρθηκε τόσο ανόητα, ώστε να πιστεύει σε χαρτιά που είχαν την υπογραφή της… Λαγκάρντ, να δανείζεται τεράστια ποσά για να τα δώσει και να συνεχίζει να του δίνει χρήματα, ακόμα κι όταν τον είχαν ενημερώσει για την απάτη.

Ο ευκολόπιστος ξυλουργός κατέθεσε χθες ότι από τον τρίτο κατηγορούμενο γνώρισε τον ηλικιωμένο και του παρουσίασαν μια επιταγή με 83 εκ. λέγοντας πως τα χρήματα είναι μπλοκαρισμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Αρχικά ζήτησαν 10.000 ευρώ, ώστε να πληρώσουν φόρους κι άλλα και τα χρήματα να αποδεσμευτούν.

Ο ηλικιωμένος παρουσιαζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας με εταιρείες σε Αμερική, Αφρική, Γκάνα, Νιγηρία κ.α. Η «υπόσχεση» ήταν ότι μόλις αποδέσμευε τα χρήματα θα έκανε τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα. Φυσικά, θα ήταν ευγνώμων και θα ξεπλήρωνε με το αζημίωτο τον ξυλουργό, που θα εξασφάλιζε παιδιά και εγγόνια.

Φυσικά, μετά συνέχισε να ζητά μεγάλα και μικρά ποσά με διάφορες αιτιολογίες, μέχρι που ο ξυλουργός πήρε δάνειο 800.000 ευρώ από τράπεζα, διάφορα άλλα δάνεια (στεγαστικά, κ.λπ.), πούλησε κάποια ακίνητα, ενώ τώρα πλέον έχει χάσει τα πάντα.

«Είχα καταντήσει σαν “ηρωινομανής”. Νόμιζα ότι θα πάρω τα λεφτά μου πίσω και του έδινα κι άλλα. Με έπεισε ότι θα με κάνει συνέταιρο. Είχα χρεωθεί, αποφάσισα να πουλήσω οικόπεδο με το κτήριό του μέσα και μου έλεγε θα σου δώσω τα λεφτά σου», απάντησε ο ξυλουργός στις ερωτήσεις των δικαστών πώς συνέχιζε να του δίνει χρήματα. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 3 Ιουνίου