Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία

Την πρόθεση της Εκκλησίας να διαθέσει περιουσία και έσοδά της για την αποπληρωμή του χρέους, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑϊ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το Κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των εσόδων της, ώστε να αποπληρωθεί το χρέος.

Ο Αρχιεπίσκοπος διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε αξιοποίηση και όχι πώληση της περιουσίας, ώστε να παραμείνει σε ελληνικά χέρια και υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα που θα προκύπτουν θα διατίθενται για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας.

Επεσήμανε μάλιστα ότι θα συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ έστειλε μήνυμα στη Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο», σημειώνοντας ότι η γερμανίδα Καγκελάριος απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του.