Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ξετινάζουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Προκαταρκτική εξέταση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Η δικογραφία σχηματίστηκε το 2013, έπειτα από καταγγελία που αφορούσε στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ...

Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκεται η ποινική δικογραφία για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Η δικογραφία σχηματίστηκε το 2013, έπειτα από καταγγελία που αφορούσε στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ ζήτησε από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να στείλει στην εισαγγελία έναν ενιαίο φάκελο με όλες τις υποθέσεις σκανδάλων και υπό το ερώτημα αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης των πρωταγωνιστών «καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι όποιοι εμπλεκόμενοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους δια της οργανωτικής δομής του ΠΑΣΟΚ», όπως αναφέρει στην ερώτησή του.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης, απάντησε ότι υποχρεούται σύμφωνα με το Σύνταγμα να απέχει της εξέτασης υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών και για τις οποίες «αρμόδιες να αποφανθούν καθ΄ολοκληρία είναι οι ως άνω αρχές που έχουν επιληφθεί».

Τέλος, παραπέμπει στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το ερώτημα αν θα ελεγχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί, φορολογικές δηλώσεις, πόθεν έσχες, όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων από το 1996 και μετά.