Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τελικό: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-3

Με κορυφαίους τους Μπεργκ και Καρέλη, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-3 τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας...


Ο κακός αμυντικά Παναθηναϊκός είχε σε μεγάλη μέρα το Μάρκους Μπεργκ (χατ τρικ), ενώ σημαντικότατη ήταν και η συμβολή του Νίκου Καρέλη στο δεύτερο μέρος.

Στους δύο προαναφερθέντες και στο γνωστό πάθος του Ζέκα οφείλει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου την 7η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, χάρις στην οποία έπιασε στην κορυφή τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα ματς λιγότερο, ενώ εκκρεμεί και η τελεσίδικη απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση αφαίρεσης των τριών βαθμών που επιβλήθηκε στους «πράσινους» μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις του, κατάφερε να ισοφαρίσει και να προηγηθεί, αλλά μέσα σε 8 λεπτά έχασε το προβάδισμα που είχε και ηττήθηκε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό (είχε χάσει και στην Τούμπα με 2-1).

Το ματς στα πρώτα 25 λεπτά στην άδεια Λεωφόρο Αλεξάνδρας ήταν «φτωχό» από πλευράς φάσεων και με πολλά λάθη από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν καθόλου απειλητικοί για την εστία του Ιτάνζ, ενώ από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Μία... υποψία ευκαιρίας είχε ο «δικέφαλος» στο 20ό λεπτό με το Μακ να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, μετά την κάθετη πάσα του Νομπόα, η μπάλα βρήκε στον Ταυλαρίδη και έφτασε άνετα στην αγκαλιά του Στιλ.

Στη μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθειά του στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 27΄ με την κεφαλιά του Μπεργκ μετά τη σέντρα ακριβείας του Ζέκα. Ήταν το πρώτο γκολ του Σουηδού στράικερ μετά από 5 αγωνιστικές!

Ο «δικέφαλος» του Βορρά μετά το γκολ βρήκε από την άμυνά του και ζήτησε την ισοφάριση. Θα μπορούσε να σκοράρει  στο 40΄ με τον Αθανασιάδη να αστοχεί εντελώς αμαρκάριστος στην περιοχή, ωστόσο, δύο λεπτά μετά ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με μονοκόματο σουτ μετά από ασίστ του Σκόνδρα (1-1).

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος ήταν μακράν καλύτερο από τα πρώτα 45λεπτά, τόσο από πλευράς ρυθμού, αλλά και διάθεσης που έδειξαν οι παικτες και των δύο ομάδων. Η νωχελητικότητα των γηπεδούχων μετά το γκολ που πέτυχαν συνεχίστηκε και στο 60΄ από την εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Σκόνδρα και το αριστερό σουτ που επιχείρησε ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα (1-2).

Τρία λεπτά κράτησαν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, καθώς η αντίδραση των «πρασίνων» ήταν άμεση. Από την υπέροχη ασίστ του Μπεργκ στο 63΄, ο Καρέλης μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ιτάνζ για να «γράψει» το 2-2.

Το γκολ της ισοφάρισης «ανέβασε» ψυχολογικά τους γηπεδούχους, που στο 70΄ ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό που είδε διαμορφωθεί εις βάρος τους λίγα λεπτά νωρίτερα. Οι ρόλοι αντιστάφηκαν και ο Καρέλης με ασίστ βρήκε το Μπεργκ, ο οποίος με άψογο τελείωμα έκανε το 3-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 73΄ ο Καρέλης, η είσοδος του οποίου άλλαξε εντελώς το επιθετικό πρόσωπο του «τριφυλλιού», βγήκε τετ-α-τετ με τον Ιτάνζ, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη ο Μπεργκ  μετά από φάουλ του Ζέκα με το τρίτο προσωπικό του τέρμα έκανε το 4-2, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νομπόα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ