Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ετσι θα αποκτήσετε τροπικό μαύρισμα

Ηλιοκαμένη όψη χωρίς παρατράγουδα

Μπορείτε και εσείς να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς να καείτε και να αποκτήσετε μια ηλιοκαμένη όψη, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:...


1ο βήμα - Ενεργοποιήστε τη μελανίνη σας

Δυο τρεις εβδομάδες πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές, καλό είναι να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας προσθέτοντας στη διατροφή σας και κάποια διατροφικά συμπληρώματα πλούσια σε καροτίνη και αντιοξειδωτικά. Σε τί βοηθούν αυτά; Κάνουν το δέρμα –από την πρώτη κιόλας εφαρμογή- ανθεκτικότερο στην ηλιακή ακτινοβολία και περιορίζουν τις πιθανότητες να πάθετε εγκαύματα. Παράλληλα θα μαυρίσετε γρηγορότερα καθώς τα μελανοκύτταρα θα παράγουν περισσότερη μελανίνη.

2ο βήμα - Χρησιμοποιήστε έναν επανορθωτικό ορό

Είναι απαραίτητο για σας, τώρα το καλοκαίρι, καθώς θα συμβάλλει στην αναδόμηση των κυττάρων επανορθώνοντας τις φθορές που έχουν υποστεί. Απλώνετέ το καθημερινά κάτω από το αντηλιακό σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σέρουμ και τις νύχτες, ώστε οι αντιοξειδωτικοί και αντιφλεγμονώδεις παράγοντές του να διεισδύουν καλύτερα στο δέρμα και να του προσφέρουν έτσι μια πιο ολοκληρωμένη προστασία για την επόμενη μέρα.

3ο βήμα - Επιλέξτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας

Το αντηλιακό σας πρέπει να έχει πολύ υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 50+) και όχι μόνο τις πρώτες μέρες που θα βγείτε στην παραλία. Μην τ’ αποφεύγετε, λοιπόν, ιδίως τώρα που η τεχνολογία τα έχει απαλλάξει απ’ την παχύρευστη υφή τους, με αποτέλεσμα να μη «βαραίνουν» πια το πρόσωπο.

4ο βήμα - Μην ξεχνάτε τα ειδικά καταπραϋντικά προϊόντα
Αν παρά τις προσπάθειές σας δεν αποφύγετε το έγκαυμα, τότε απλώστε στην επιδερμίδα σας ένα ειδικό καταπραϋντικό προϊόν, το οποίο χάρη στη σύνθεσή του, θ’ ανακουφίσει άμεσα την ερεθισμένη σας επιδερμίδα, θ’ απορροφήσει την κοκκινίλα, θα αποκαταστήσει την υγρασία στο αφυδατωμένο σας δέρμα και θα εμποδίσει το ξεφλούδισμα.

Το επόμενο μέλημά σας είναι να μην καείτε ξανά. Περιμένετε, λοιπόν, τουλάχιστον δυο μέρες για να εκτεθείτε και πάλι στον ήλιο, γιατί τόσο χρόνο χρειάζεται το δέρμα για να ανακτήσει και πάλι τις άμυνές του απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Αυτό το γνωρίζατε;

Κανένα αντηλιακό, όσο και ψηλό δείκτη προστασίας και να περιέχει, δεν παρέχει 100% προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Γι’ αυτό, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το υψηλότερο SPF που μπορεί ν’ αναγράφεται πλέον στη συσκευασία ενός αντηλιακού προϊόντος είναι το 50+.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνουμε επιπλέον προστασία από συχνή επάλειψη, καπέλο, ομπρέλα, κ.ά., ιδιαίτερα αν η επιδερμίδα μας είναι ανοιχτόχρωμη και ευαίσθητη.