Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αυτός είναι ο διευθυντής νοσοκομείου που κυκλοφορούσε με Ferrari και είχε ιδιωτικό αεροπλάνο!

Ο διευθυντής νοσοκομείου Σκύρου,  Ιωάννης Καστάνης δεν είχε ούτε πτυχίο ιατρικής!!!

Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται πως ένας διευθυντής νοσοκομείου και μάλιστα επί 13 ολόκληρα χρόνια... δεν ήταν γιατρός!...


Όλα αποκαλύφθηκαν πριν από λίγες μόνο μέρες, στις 15 Μαΐου, όταν με εντολή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου επειδή δεν διέθετε... πτυχίο ιατρικής.

Σύμφωνα με το Capital, για 13 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί.

Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Γιάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος.

Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν.

Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο!!!!!
Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης.

Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Επιπλέον, όπως έλεγε το πόρισμα, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί. Το ίδιο και ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2013 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του.

Οι έλεγχοι άρχισαν τελικά, έστω και καθυστερημένα, από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δεν ελέγχονται μόνο τα μητρώα των πτυχιούχων μέσω επικοινωνίας με τα πανεπιστήμια, αλλά ακόμη και η πιστότητα των πιστοποιητικών ξένων γλωσσών.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη συγκεντρωτικά στοιχεία, εκτιμάται πως περίπου το 2% των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας (από τους 90 χιλ. συνολικά) έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών. Η αποπομπή των γιατρών- μαϊμού από το ΕΣΥ ήδη έχει αρχίσει από το υπουργείο Υγείας, όπως και η άσκηση ποινικών διώξεων.