Δείτε πόσο εύκολο είναι…
ΥΛΙΚΑ:
• 340 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κοματάκια
• 1 φλυντ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
• 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
• 3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
• 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, αφαιρούμε 8 κομμάτια
• 1 φλυντζ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
• 1/2 φλυντζ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
• 1/2 φλυντζ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
• 300 γρ λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Τοποθετούμε σε μπεν μαρί (χαμηλή φωτιά) τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
• Σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί.
• Αδειάζουμε το μίγμα με το κουτάλι, ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια γυρνάμε το γλυκό σε δίσκο ή ξύλο κοπής.
• Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε την γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.