Σκοπός της συνάντησης το μεγάλο ζήτημα της μεταφοράς και μετεγκατάστασης των δικαστηρίων του Πειραιά...
Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αντίθεση τους στην μεταφορά των δικαστηρίων στην οδό Θηβών, δηλαδή εκτός των ορίων της πόλης του Πειραιά.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης για το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε εκφράσει εμπράκτως την αντίθεση του και στο παρελθόν.
Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2013, είχε καταθέσει 3000 υπογραφές εμπόρων του Πειραιά, απαιτώντας τη μη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός του Δήμου Πειραιά.
Δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την απάιτηση του ΔΣΠ για μετεστέγαση των δικαστηρίων στο κτίριο της Ραλλείου ενώ τόνισε ότι πρέπει άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν σε στατική μελέτη του κτιρίου, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαμόρφωση του.
Τόνισε πως το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει ευρύτερη συσπείρωση και προσπάθεια για να μη φύγουν τα δικαστήρια απο την πόλη του Πειραιά, καθώς και ότι η δέσμευση όλων των υποψήφιων Δημάρχων Πειραιά και των φορέων επιβάλλεται να είναι γραπτή.
Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης του έργου και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Βουράκης Ιωσήφ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας αναλογούν μέσω ΕΣΠΑ (από την Περιφέρεια Αττικής), του Πράσινου Ταμείου με το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως βιοκλιματικό, καθώς τόνισε και την αναγκαιότητα συνεργασίας με τους ευρωβουλευτές, έτσι ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε ερώτηση του μέλους του ΔΣ, κ. Καρδαρά Ιωάννη σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με το λιμάνι ο κ. Βουράκης τόνισε ότι επιβάλλεται να ακολουθήσουμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες μιλούν για τη συνεργασία του Δήμου, της κυβέρνησης, φορέων και ιδιωτών.
Υπογράμμισε δε, ότι το να περιγράφεις μία κατάσταση υπαρκτή δεν δηλώνει παραίτηση, δηλώνει ότι έχεις μία ρεαλιστική εικόνα του προβλήματος και προτείνεις λύσεις.
Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά - Βουράκης Ιωσήφ