Ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται, λοιπόν, σε ένα βαθμό στο ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των θηλυκών γερνά πιο αργά...
Αντιθέτως, καθώς τα χρόνια περνούν οι άμυνες του οργανισμού των ανδρών πέφτουν και αυξάνεται η ευαισθησία τους σε ασθένειες, κάτι το οποίο έχει σαν συνέπεια να μειώνεται το πρόσδόκιμο ζωής τους.
Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο ανασοποιητικό σύστημα των ανδρών και των γυναικών υπάρχουν δύο διαφορές που αφορά στα κύτταρα -Τ που προστατεύουν από λοιμώξεις και στα Β που εκλύουν αντισώματα.
Ο ρυθμός μείωσης των περισσότερων Τ- κυττάρων και Β- κυττάρων ήταν πιο γρήγορος στους άντρες, ενώ οι άντρες επίσης έδειξαν πιο γρήγορη πτώση σε 2 κυτοκίνες, που σχετίζονταν με το γήρας.
Δυο συγκεκριμένα είδη κυττάρων του ανοσοποιητικού που επιτίθενται στους εισβολείς αύξαναν σε αριθμό με την ηλικία, με υψηλότερο ρυθμό αύξησης στις γυναίκες έναντι των αντρών.
Ετσι, ο επικεφαλής της έρευνας, υποστηρίζει ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο πιο αργός ρυθμός πτώσης σε αυτές τις ανοσολογικές παραμέτρους στις γυναίκες παρά στους άντρες είναι σε ευθυγράμμιση με το γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες.