Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

10 πράγματα που μας κούρασαν στο Facebook

Ακόμη και αν το Facebook σου φαίνεται μέσο έκφρασης, κάποιοι τρολάρουν άσχημα με συμπεριφορά που δεν μπορείς πλέον να ανεχτείς. 

Μήπως όντως σε κούρασαν τα παρακάτω;...

Οι εκατοντάδες αλλαγές στο διαχειριστικό


Ούτε Ελληνικό κυβερνητικό σχήμα να ήταν. Timelines, covers, app centre και δεν συμμαζεύεται. Πλέον κάθε 6 μήνες περιμένουμε και μια νέα αλλαγή.

Τα check-in

Είναι η προσωποποίηση του κουτσομπολιού. Το κορυφαίο δε, είναι πως φταίμε εμείς οι ίδιοι για ότι παθαίνουμε. Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει τόσο πολύ, που κάνει check-in μέχρι και στο περίπτερο της γωνίας που έχεις πάει για τσιγάρα. Τα check-in είναι επίσης αφορμές για παρεξηγήσεις τόσο με φίλους όσο και με σχέσεις. Κατά τ’ άλλα γκρινιάζουμε ότι θέλουμε το χώρο μας…

Τα invites σε events που δεν μας ενδιαφέρουν

Γιατί να θέλω να ακούσω το συγκρότημα ‘‘Αγγουροκάβλες’’; Γιατί να θέλω να ακούσω 10 μουρλούς φοιτητές να σχολιάζουν την ποίηση του Σεφέρη; Γιατί να βοηθήσω εκείνη την ξανθιά χαζογκόμενα που κάνει PR να μαζέψει κόσμο στο βρωμοclub της; Αυτά και άλλα πολλά γεμίζουν καθημερινά τις σελίδες με τα notifications μας και όλοι ευχόμαστε να μπορούσαμε να δέρναμε όλους αυτούς τους spammers.

Τα ψυχολογικά του κάθε καμένου

Δεν είναι λίγες φορές που το μάτι σου έχει πάρει αμπάριζα όλα αυτά τα…self-motivational κειμενάκια στα status. «Δε θα με ξαναπονέσει κανένας», «Εγώ να είμαι καλά!», «Τι άτομα υπάρχουν εκεί έξω μπλαμπλα…». Όλα αυτά τα status που εδώ και χρόνια μισείς και πλέον διαγράφεις τον κόσμο εν ριπή οφθαλμού.

Τα άκυρα Groups

Μεγάλο το λάθος του Ζούκερμπεργκ που δεν έκλεισε τα groups. Προχτές με έκανε μια τύπισσα add στο group «Τέλεια νύχια για όλες». Εκτός του ότι δεν μου άρεσαν τα νύχια τους, με ρωτήσανε; Εάν ανοίξεις τον λογαριασμό σου μετά από 1 ημέρα, θα δεις ότι ανήκεις σε group που ούτε καν φαντάζεσαι. Από το «Ζήτω τα ξέκωλα» μέχρι το «Δίνε μου λεφτά να τα τρώω στα κωλόμπαρα», τα εξαίσια αυτά group είναι εδώ για να προβληματίσουν την ύπαρξη μας μέσω των social media.

Οι επαναστάτες του Facebook

Από τότε που ξεκίνησε η κρίση έχουμε πήξει από δαύτους. Ωραίο πράγμα η κινητοποίηση μέσω των social media, δεν λέμε το αντίθετο. Άλλωστε αρκεί να θυμηθεί κανείς τους αγανακτισμένους. Όμως υπάρχουν και αυτοί οι κοινοί γνωστοί μας, οι ψευτοεπαναστάτες του καναπέ, που γνωρίζεις ότι η μοναδική επανάσταση που έχουν κάνει στη ζωή τους είναι που έπεισαν τον πατέρα τους να τους δώσει το αμάξι στα 18. Οι περισσότεροι από αυτούς βλέπουν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες από την τηλεόραση.

Τα hastags

#papoutsi_noumero_37, #na_ta_leme_kai_avta, #eleos, και άλλα πολλά. Στοιχηματίζω πως στους 10 ανθρώπους που μπαίνουν στο Facebook, ΙΣΩΣ ο ένας να ψάχνει ειδήσεις με hashtags. Εκτός του ότι δεν είμαστε στο Twitter κανείς, μα κανείς, δεν δίνει σημασία στο post που κάνει ο κάθε κακομοίρης.

Η ζουζουδιάλεκτος

Συνηθισμένο φαινόμενο ανάμεσα στις νεαρές ηλικίες. Αναφέρουμε μερικά που όλοι είδαμε και κάναμε εμετό: ‘‘Z00z00ni’’, ‘‘aGap! M’’, ‘‘pic00la’’, ‘‘gl!ka m’’, ‘‘ec t leS??’’ και πολλά άλλα. Από την άλλη ίσως τελικά είμαστε εμείς που δεν έχουμε γεράσει.

Τους πολέμιους των greeklish


Σιγά τα βαριά πεπόνια. Μη δουν πλέον άνθρωπο να γράφει με greeklish, ξεκινάει το γνωστό παραλήρημα ότι είμαστε Έλληνες και είναι ντροπή μας και θα χάσουμε τη γλώσσα μας. Πρώτον, είναι μέγιστη βλακεία να λες σε κάποιον ότι δεν ξέρει τη γλώσσα ή ότι δεν είναι Έλληνας μόνο και μόνο επειδή γράφει στα greeklish. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι ανορθόγραφοι που τους βολεύει πολύ. Δεύτερον, τι διάολο ρε, διαγώνισμα δίνει ο κόσμος; Αϊ σιχτίρ.

Τους εν δυνάμει πολιτικούς αναλυτές

Χαμός! Μα να χαραμίζεται έτσι ο κόσμος και να μην έχει ανακαλύψει ο Economist τέτοιες ταλεντάρες; Πολιτικές συζητήσεις στα status για την κρίση, τα ταμεία, τα δημοψηφίσματα, την Τρόικα και ένα σωρό μουρλοί που, δεν λένε την άποψη τους, αλλά το παίζουν πεφωτισμένοι δάσκαλοι που γνωρίζουν σε όλα τη λύση. Άρα για ποιο λόγο υποφέρουμε;
                                                                                                                                Πηγή: koolnews.gr