Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συγχαρητήρια του Αρχηγού Λ.Σ και των Δημάρχων για την πρόσδεση του Αδαμάντιος Κοραής στην Κίμωλο

Η Δήλωση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος  Ελληνικής Ακτοπλοϊας Αντιναύαρχου Δημήτριου Μπαντιά σχετικά με το περιστατικό της πρόσδεσης του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στην Κίμωλο...

Στην φώτο είναι ο καπετάν Ισίδωρος Λιγνός

Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό, που προβλήθηκε στα τηλεοπτικά δίκτυα και στο οποίο παρουσιάζονται οι χειρισμοί προσέγγισης και πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” την 25-03-2013 στο λιμένα της Κιμώλου, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κιμώλου για την επαγγελματική τους ευσυνειδησία, τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ  “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ”  για τη ναυτοσύνη που επέδειξαν καθ’ όλη τη διαδικασία πρόσδεσης του εν λόγω πλοίου στο λιμένα της Κιμώλου, επιτυγχάνοντας έτσι την ασφαλή απο/επιβίβαση επιβατών και οχημάτων κι ενώ επικρατούσαν εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πράξεις όπως αυτές αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε άρρηκτα συνδεδεμένη την ηπειρωτική με τη νησιωτική χώρα ακόμα και υπό τις δυσκολότερες συνθήκες και συγκυρίες».

Επιστολή Δημάρχου Κιμώλου - Ευχαριστίες προς τον καπετάνιο του "Αδαμάντιος Κοραής"

Κίμωλος και Σίφνος συγχαίρουν και ευχαριστούν από καρδιάς τον καπετάν Ισίδωρο.

Πλουσιότερος , όχι στις τσέπες , αλλά σε συναισθήματα είναι ο καπετάν Ισίδωρος Λιγνός. Ο Σαντορινιός καπετάνιος του «Αδαμάντιος Κοραής» όπου σταθεί και όπυ βρεθεί, γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από κατοίκους των νησιών, ταξιδιώτες αλλά και συναδέλφους ναυτικούς.

Οι δραματικές συνθήκες μέσα στις οποίες ο καπετάν Ισίδωρος «έπιασε» στην Ψάθη, ανήμερα του Ευαγγελισμού, έχουν ταξιδέψει μέσω του διαδικτύου σε παρά πολλά σημεία.

Ξεχωριστή αξία και σημασία στο πλήθος των συγχαρητηρίων έχουν τα συγχαρητήρια των δημάρχων της Κιμώλου και της Σίφνου , Θοδωρή Μαγκανιώτη και Ανδρέα Μπαμπούνη αντίστοιχα. Είναι δύο άνθρωποι, που έχουν ζήσει τον χειμώνα στους βράχους του Αιγαίου και ξέρουν καλά , πόσο σημαντικό είναι το καράβι να πιάνει στο λιμάνι.

Ο δήμαρχος της Κιμώλου Θοδωρής Μαγκανιώτης μεταξύ άλλων στην συγχαρητήρια επιστολή του αναφέρει «όταν βρίσκεσαι στους μικρούς βράχους του αρχιπελάγους, χειμώνα καιρό με τους νοτιάδες 8-9-10 μποφόρ και τη θάλασσα να λυσσομανά τότε τις ελπίδες σου τις εναποθέτεις αναγκαστικά στον ουρανό και στις δεξιότητες του πλοιάρχου του πλοίου της γραμμής.»

Ο δήμαρχος Κιμώλου συνεχίζει, «με κινήσεις προσεκτικές, σίγουρες και γλυκές κατάφερε ο καπετάν Ισίδωρος να πρυμνοδετήσει το «Αδαμάντιος Κοραής» στην Ψάθη». Και καταλήγει : « επειδή τοιούτον πλοιάρχων χρείαν έχουμε, ωφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστόυμε από καρδίας τον καπετάν Ισίδωρο».

Ο δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης στην επιστολή του προς τον κ.Ισίδωρο Λιγνό σημειώνει: 

«για εμάς τους νησιώτες το πλοίο της γραμμής – ιδίως κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες – αποτελεί τον συνδετικό «κρίκο» με τον υπόλοιπο κόσμο και κάθε δρομολόγιο του είναι απαραίτητο, για τον τόπο τους κατοίκους και την οικονομία των νησιών.

Η αξιοσύνη και ναυτοσύνη σας, αναγνωρίζεται από όλους μας και αποδείχθηκε για πολλοστή φορά και κατά τις πρόσφατες προσεγγίσεις του πλοίου σας, στις Καμάρες, το λιμάνι της Σίφνου, όπου παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες – έως επικίνδυνες – καιρικές συνθήκες χάρη στις επίμονες προσπάθειες σας, το πλοίο έδεσε, από-επιβιβάζοντας με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα.

Ευχόμαστε «ούριους ανέμους» και καλά ταξίδια σε εσάς και το πλήρωμα σας».

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο Έλληνα αναγνώστη, που κατοικεί μόνιμα στην Ιταλία. «Εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος Ιταλίας. Μετά από το ηρωικό αυτό κατόρθωμα του καπετάν Ισίδωρου νιώθω και πάλι υπερήφανος γιά τούς Ελληνες.

Οι ναυτικοί μας αξίζουν συνγχαρητήρια! Εγώ απο την μεριά μου το διέδωσα στην χώρα που ζώ και σε όλους τους Ιταλούς φίλους μου που λατρεύουν την Ελλάδα και αυτούς τους Ελληνες!», αναφέρει στα Μηλέικα Νέα

Δείτε ακόμα:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βίντεο που προκαλεί σοκ και δέος από το λιμάνι της Κιμώλου!

Το βίντεο από την Κίμωλο έσπασε όλα τα κοντέρ… τον καπετάνιο όμως τον ξέρετε;

Ο Ισίδωρος Λιγνός καπετάνιος του «Αδαμάντιος Κοραής» ανοίγει την καρδιά του!