Φαιδρή προσπάθεια προκειμένου να απαλλαγεί από τις βαρύτατες ποινικές ευθύνες καταβάλλει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου διασπείροντας δήθεν ανώνυμες πληροφορίες ότι γνωρίζει ποιος αλλοίωσε την λίστα χωρίς όμως να κατονομάζει τον ένοχο!...
Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός θέτει σε εφαρμογή την ανίερη τακτική που θα ακολουθήσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με στόχο να «αλλοιώσει» τα συντριπτικά εις βάρος του στοιχεία.
Φαίνεται μάλιστα πως στο προκλητικό παιχνίδι του κ. Παπακωνσταντίνου συμμετέχουν διάφορα κέντρα τα οποία ανέλαβαν εργολαβικά να επηρεάσουν την δικαιοσύνη, τους βουλευτές και την κοινή γνώμη, προωθώντας τα αίολα επιχειρήματά του.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ανάλογη στρατηγική , δίχως όμως αποτελέσματα, είχε ακολουθήσει και ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος διαρρέοντας ότι «γνωρίζει πολλά» και πως «θα πάρει κι άλλους μαζί του στην φυλακή»!
Την ώρα πάντως, που ο πρώην υπουργός προσπαθεί με επικοινωνιακούς τακτικισμούς να γλιτώσει την καταδίκη, οι τρείς συγγενείς του βαρύνονται με 4 κακουργήματα.
Συγκεκριμένα, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου Ελένη Παπακωνσταντίνου, και οι Συμεών Σικιαρίδης και Ανδρέας Ρωσσώνης, τους οποίους ο πρώην υπουργός πήρε στο λαιμό του σβήνοντας τα ονόματά τους από την αυθεντική λίστα, καλούνται να καταθέσουν για την υπόθεση για τέσσερα κακουργήματα ένα πλημμέλημα:
Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ´ επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Ερευνα για «μαύρο» χρήμα σε λογαριασμούς του Παπακωνσταντίνου
Πέραν αυτών, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που πιθανότατα θα ξεκινήσει συνεδριάσεις εντός του τελευταίου 10ημέρου του Ιανουαρίου, θα αναζητήσει – μεταξύ άλλων - «μαύρο» χρήμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Παπακωνσταντίνου βάζοντας στο μικροσκόπιο κάθε στοιχείο κινητής και ακίνητης περιουσίας του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που έχουν αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης συμφωνούν ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η αναζήτηση πιθανών αδήλωτων καταθέσεων και ο εντοπισμός τυχόν ιχνών που οδηγούν σε offshore εταιρίες.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το προεδρείο της επιτροπής θα ζητήσει την συνδρομή του ΣΔΟΕ, της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες», της Τράπεζας της Ελλάδας και της δικαιοσύνης στην περίπτωση που απαιτηθεί δικαστική συνδρομή για άνοιγμα λογαριασμών στο εξωτερικό.
Επιπροσθέτως, εξηγούν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να ξεσκονίσουν κάθε σύμβαση που έχει υπογράψει ο κ. Παπακωνσταντίνου για πιθανές «σκιές» και ενδείξεις άνομης συναλλαγής. Πέραν αυτών, έγκριτοι νομικοί εξηγούν ότι το αδίκημα της νόθευσης -σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι διεπράχθη- δεν εντάσσεται στα υπουργικά καθήκοντα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά έγινε «επ’ ευκαιρία» αυτών.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο αδίκημα η Βουλή δεν θα τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά στην τακτική δικαιοσύνη ως κοινό εγκληματία!
Πηγη protothema.gr