Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε, στο λάδι που πήρε φωτιά στην κουζίνα σας

Ίσως κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει την δύναμη κατάσβεσης που έχει ένα βρεγμένο πανί !

Αυτό το συναρπαστικό video δείχνει πως να χειριστεί κανείς μια συνηθισμένη μικρο-πυρκαϊα όπως το λαδι στο τηγάνι!...


Αυτό είναι μέρος της εκπαίδευσης πυροσβεστών όπου ο εκπαιδευτής φορά την κατάλληλη στολή και χρησιμοποιώντας ένα κοντάρι μήκους 3,00m στην άκρη του οποίου υπάρχει δοχείο με νερό 1,5lit, χύνει το νερό στη φωτιά.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και τραβά την προσοχή των σπουδαστών.

Επειδή το νερό είναι βαρύτερο από το λαδι, φθάνοντας στον πυθμένα του αναμμένου σκεύους, ατμοποιείται στιγμιαία.

Η εκρηκτική δύναμη του ατμού εκτινάσσει το αναμμένο λαδι πάνω και έξω από το σκεύος.

Κατά την εκτόνωση δημιουργείται μια πύρινη σφαίρα σε ύψος 11 m που μοιάζει με πυρηνικό μανιτάρι.

Μέσα στο δωμάτιο της κουζίνας, η πύρινη σφαίρα χτυπά στο ταβάνι και η φωτιά απλώνεται άμεσα σε όλο το δωμάτιο.

Επίσης : ποτέ μην πετάτε ζάχαρη ή αλεύρι σε αναμμένο λαδι... ένα φλιτζάνι από τα παραπάνω έχει την εκρηκτική δύναμη δυο ράβδων δυναμίτη! σύμφωνα με το polispress.gr