Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο ανακριτής καλεί Καραμανλή

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση για το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Κώστα Καραμανλή μετά την απόφαση να ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα»...


Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής που θα αναλάβει να διαλευκάνει την «περίεργη» και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση αναμένεται να ζητήσει από τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό να καταθέσει, προκειμένου να «φωτίσει» τα «σκοτεινά» σημεία εκείνης της περιόδου.

Την απόφαση της δικαιοσύνης την πληροφορήθηκε ο Κώστας Καραμανλής, λίγο πριν αποχωρήσει από το γραφείο του στην πλατεία Μαβίλης και έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να μην κάνουν καμία διαρροή προς τα ΜΜΕ. «Αφήστε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της» φέρεται να είπε. Ωστόσο ο ίδιος είναι πρόθυμος εφ’ όσον κληθεί να καταθέσει.

Ό Κώστας Καραμανλής γνώριζε από την πρώτη στιγμή τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που προέρχονταν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα εκείνη την περίοδο είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του.

«Το άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία "Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης" (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία "ομάδα Εργασίας" της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Το έγγραφο είχε φέρει στην δημοσιότητα το περιοδικό Επίκαιρα.

Μάλιστα όπως αναφέρει το έγγραφο σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά κατά τις απογευματινές ώρες μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008, ενώ όπως τονίζεται η όλη «εμπλοκή» δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.