Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Δείτε πόσα έχουν κερδίσει σε 20 μήνες οι "σωτήρες" της Ελλάδας απο τόκους!

Να για ποιους δουλεύουμε…


Ποσό ύψους 380 εκατ. ευρώ είχε καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση στη γερμανική μέχρι τα τέλη του 2011, σε τόκους για τα δάνεια συνολικού ύψους 15,17 δισ. ευρώ που της έχει παράσχει το Βερολίνο στα πλαίσια του πρώτου πακέτου διάσωσης.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο έχει στη διάθεσή του το Reuters. Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, το επιτόκιο στα εν λόγω δάνεια... κυμαίνεται μεταξύ 3,423% και 4,528%.

Η γερμανική συμμετοχή στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ, θα ανέλθει έως τα 37,8 δισ. ευρώ, και οι τόκοι που θα εισπράξει θα πλησιάσουν το ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Στα 62,6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2011, η σκληροπυρηνική Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της στο πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση έχει εμβάσει το ποσό αυτό στην Αυστρία, για την έως τώρα συμμετοχή της στα δάνεια προς την Ελλάδα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ είχε επισημάνει ότι η Ελλάδα καταβάλει κανονικά στην Αυστρία τους τόκους, προσθέτοντας πως οι τόκοι θα συνεχίσουν να εμβάζονται από την Ελλάδα στην Αυστρία, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χαρίζει χρήματα .

Επίσης είχε παραδεχθεί ότι η Αυστρία δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα από την Ελλάδα ούτε ένα ευρώ.

Μόνο δυο χώρες (που κατά τ άλλα λέγονται εταίροι) έχουν κερδίσει μέσα σε λίγους μήνες πάνω από 440 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δυο από τις τέσσερις χώρες που κρατούν ιδιαίτερα σκληρή στάση για την Ελλάδα εδώ και μήνες, απειλώντας την ακόμα και με έξοδο από την Ευρωζώνη, την ώρα που βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν από την χρεοκοπημένη Ελλάδα, η οποία καταβάλει κανονικά τους τόκους και όπως λένε δεν έχουν χάσει μέχρι σήμερα από την Ελλάδα ούτε ένα ευρώ.

Αλήθεια, αν αυτές οι χώρες δεν ονομάζονται τοκογλύφοι, τότε ποιοι είναι;

Και επαναλαμβάνουμε: 440 εκατ. μόνο σε δυο χώρες από την χρεοκοπημένη Ελλάδα και με τόκους δανείων που χρησιμοποιούνται για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα!